
Bezglutenowy budyń ryżowy O SMAKU BANANOWYM Z DYNIĄ Bio 40g |Amylon|

Opis
Bezglutenowy budyń ryżowy o smaku bananowym z dynią BIO
Masa netto: 40g
Produkt bezglutenowy. Bez dodatku cukrów. Zawiera naturalnie występujące cukry.
Składniki: Skrobia ryżowa* (95,6%), suszona dynia* (3,6%), aromat naturalny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać 350 ml do garnka, dodać 1 łyżkę cukru (20 g) i pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać.
Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Budyń można przygotować również na napoju sojowym, czy owsianym. Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 338 kJ / 80 kcal
Tłuszcz: 1,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Węglowodany: 14 g
w tym cukry: 8,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,09 g
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym miejscu, chronić przed światłem.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
