
Bezglutenowy budyń WANILIOWY Bio 40g |Amylon|

Opis
Bezglutenowy budyń waniliowy BIO
Masa netto: 40g
Produkt bezglutenowy. Budyń można przygotować także przy użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np. sojowego, ryżowego).
Składniki: skrobia kukurydziana*, mielona wanilia Bourbon* (min. 1,5%), naturalny aromat waniliowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego mleka (1,5% tłuszczu) odlać ½ szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i pozostawić do zagotowania.
Do ½ szklanki mleka wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest przeznaczony do szybkiego spożycia.
Wartość odżywcza w 100g produktu przed przygotowaniem:
Wartość energetyczna: 1495 kJ / 352 kcal;
Tłuszcz: 0,1 g;
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g;
Węglowodany: 86,7 g;
w tym cukry: 0,8 g;
Białko: 0,9 g;
Sól: 0,02 g
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
