
Bezglutenowy Deser PANNA COTTA Bio 40g |Amylon|

Opis
Bezglutenowy Deser Panna Cotta BIO
Masa netto: 40g
Składniki: suszona serwatka (z mleka)*, suszony syrop glukozowy*, skrobia kukurydziana*, substancja zagęszczająca: agar*, mielona wanilia* (1%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sposób przygotowania:
1) Sypką mieszankę (40 g) wsypać do 200–250 ml śmietany, dodać 1 łyżkę (20 g) cukru trzcinowego i zmiksować.
2) 200 ml mleka doprowadzić do wrzenia, dolać przygotowaną uprzednio mieszankę ze śmietaną i gotować ok. 1 minutę.
3) Rozlać do miseczek opłukanych zimną wodą i pozostawić do zgęstnienia (ok. 2 godziny).
4) Przed podaniem deser polać sosem czekoladowym lub owocowym, można także udekorować owocami lub miętą.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 244 kJ / 58 kcal
Tłuszcz: 0,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 10 g
w tym cukry: 6,0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,07 g
Informacja alergenna:
Może zawierać jaja.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)
