
Bezglutenowe bułki ROSETTE 180g |Gluten Free Life|

Opis
Bezglutenowe bułki ROSETTE
Składniki: woda, skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, olej roślinny (rzepakowy), cukier, drożdze piekarnicze, substancje zagęszczające: guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza; białko grochu, mąka słonecznikowa, błonnik "Psyllium", sól, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol.
- BEZ SKROBI PSZENNEJ, BEZ LAKTOZY, WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA
- doskonałe na drugie śniadanie, do szkoły, pracy lub na wycieczkę
Czy wiesz że...
Zawarte w składzie produktów bezglutenowych substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantanowa, hydroksypropylometyloceluloza) użyte są w celu zastąpienia glutenu. Dzięki nim możliwe jest uzyskanie w pieczywie porowatego, elastycznego miękiszu zbliżonego strukturą do chleba tradycyjnego, a w ciastkach odpowiedniej kruchości. Składniki te są zaliczane do błonnika, którego spożycie ma korzystne oddziaływanie na funkcje trawienne. Guma guar jest surowcem roślinnym, guma ksantanowa powstaje w naturalnym procesie fermentacji węglowodanów, natomiast hydroksypropylometyloceluloza pochodzi z celulozy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna : 1162 kJ/ 276 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 49 g
w tym cukry: 3,4 g
Błonnik: 7,8 g
Białko: 3,5 g
Sól: 1,12 g
Masa netto: 180 g
Okres przydatności do spożycia: 4 miesiące
Opinie o produkcie (0)
