• 601 804 905
  • kontakt@ziolajaslo.com.pl
  • Darmowa dostawa od 199 zł

 Informacje-zdrowy-koszyk-ziolajaslo""

Producenci
Promocje
Bezglutenowy Chleb wiejski PAN RUSTICO 250g |Schar|
Bezglutenowy Chleb wiejski PAN RUSTICO 250g |Schar|
6,40 zł 5,50 zł
szt.
Bezglutenowa Tortilla WRAPS 160g (2x80g) |Schar|
Bezglutenowa Tortilla WRAPS 160g (2x80g) |Schar|
10,80 zł 9,20 zł
szt.
Olej z nasion kozieradki EKO 100ml |DaryNatury|
Olej z nasion kozieradki EKO 100ml |DaryNatury|
8,99 zł 8,50 zł
szt.
Bezglutenowe Herbatniki  PETIT BEURRE 165g |Schar|
Bezglutenowe Herbatniki PETIT BEURRE 165g |Schar|
7,60 zł 6,40 zł
szt.
Bezglutenowe Bułki ciabatta 200g |Schar|
Bezglutenowe Bułki ciabatta 200g |Schar|
8,79 zł 7,80 zł
szt.
Bezglutenowy Chleb Jasny Pan Blanco 250g |Schar|
Bezglutenowy Chleb Jasny Pan Blanco 250g |Schar|
5,99 zł 5,40 zł
szt.
Bezglutenowy chleb powszedni 300g |Bezgluten|
Bezglutenowy chleb powszedni 300g |Bezgluten|
6,80 zł 6,50 zł
szt.
Bezglutenowe Kluski Gnocchi 300g |Schar|
Bezglutenowe Kluski Gnocchi 300g |Schar|
9,99 zł 9,10 zł
szt.

Bezglutenowa Mąka razowa MIX IT DUNKEL 1kg |Schar|

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,90 zł 17.90
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 5
Producent: Schar
Kod produktu: 5C67-234D6
Pin It

Opis

Bezglutenowa Mąka razowa MIX IT DUNKEL

 

Gramatura: 1Kg (1000g)

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka z siemienia lnianego 12%, mąka gryczana, otręby grochu, otręby ryżowe, błonnik jabłkowy, cukier, substancja zagęszczająca: guma guar; sól.
 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

Wartość energetyczna w 100 g produktu: 1375 kJ/ 3276 kcal

Tłuszcz: 2,6 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g

Węglowodany: 63 g

w tym cukry: 2,1 g

Błonnik: 13 g

Białko: 6,1g

Sól: 0,75 g

 

Okres przydatności do spożycia: 12 m-cy

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Składniki: 500 g „Brot-Mix Dunkel”, 6g oleju, 10g drożdży suszonych, lub 16 g świeżych, 630 ml wody, 1 łyżeczkę soli


Przygotowanie: mąkę wsypać do miski i wymieszać z suszonymi drożdżami. Jeśli używa się drożdży świeżych, należy je najpierw rozmieszać w letniej wodzie (30°) z dodatkiem ok. pół łyżeczki cukru i wlać do mąki. Dodać sól i ugniatać ok. 2 minuty. Następnie dodać stopniowo olej i ugniatać kolejne 4 – 5 minut. Ciasto przełożyć do natłuszczonej i posypanej mąką foremki a następnie nakryć je wilgotną ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na 30 – 45 minut do wyrośnięcia (aż do podwojenia się objętości). Po wyrośnięciu można wierzch ciasta posmarować olejem słonecznikowym, by skórka chleba miała ładniejszy kolor. W międzyczasie włożyć pojemnik żaroodporny z wodą na dno piekarnika i rozgrzać go do 190°C (grzanie górne i dolne). Piec przez 60 minut. Wyciągnąć chleb z piekarnika i energicznym ruchem wyrzucić go z foremki. Rozkrajać dopiero po całkowitym wystygnięciu. Przechowywać w lodówce. Przepis ten funkcjonuje także w automacie do pieczenia. Należy wtedy wybrać program dla chleba razowego, lub program podstawowy trwający ok. 3,5 godziny.  Prosimy zwrócić uwagę na maksymalną pojemność automatu.   

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium