• 601 804 905
  • kontakt@ziolajaslo.com.pl
  • Darmowa dostawa od 199 zł

 Informacje-zdrowy-koszyk-ziolajaslo""

Producenci
Promocje
Luteina + DHA 60kaps |Yango|
Luteina + DHA 60kaps |Yango|
45,00 zł 40,00 zł
szt.
Bezglutenowy Chleb Jasny Pan Blanco 250g |Schar|
Bezglutenowy Chleb Jasny Pan Blanco 250g |Schar|
5,99 zł 5,40 zł
szt.
PoVir 400mg 60kaps |Narine|
PoVir 400mg 60kaps |Narine|
99,00 zł 79,60 zł
szt.
Astaksantyna 60kaps |Yango|
Astaksantyna 60kaps |Yango|
60,00 zł 54,00 zł
szt.
Narum witamina D3+K2Mk7 300mg  30kaps |Narine|
Narum witamina D3+K2Mk7 300mg 30kaps |Narine|
49,90 zł 44,00 zł
szt.
Oregano ekstrakt 90kaps |Yango|
Oregano ekstrakt 90kaps |Yango|
26,00 zł 24,00 zł
szt.
Inozytol 120kaps |Yango|
Inozytol 120kaps |Yango|
45,00 zł 37,00 zł
szt.
Cynk organiczny 90kaps |Yango|
Cynk organiczny 90kaps |Yango|
22,00 zł 19,00 zł
szt.

Bezglutenowe ciasto o smaku Cytrynowym 300g |Bezgluten|

Dostępność: brak towaru
Cena: 11,10 zł 11.10
ilość szt.
Zyskujesz 5 pkt [?]
dodaj do przechowalni
Ocena: 0
Producent: Bezgluten
Kod produktu: 68F6-286B1
Pin It

Opis

Bezglutenowe Ciasto o smaku Cytrynowym

ciasto w proszku (do pieczenia) 

 

Masa netto: 300 g

Składniki: skrobia kukurydziana, mąka kukurydziana, skrobia ryżowa, aromat cytrynowy, inulina, substancje spulchniające: węglan sodu, difosforany.

Odpowiednie dla osób nietolerujących glutenu. 

 

Wartość odżywcza w 100 g produktu:

 

Do sporządzenia ciasta należy przygotować następujące składniki:

  • 3 jajka
  • 180ml oleju lub 170g rozpuszczonego, wystudzonego masła
  • 50ml wody
  • 110g  cukru

 

Wykonanie:

1. Białka ubij mikserem na sztywną pianę.

2. W osobnej misce utrzyj żółtka z cukrem na jasną masę, następnie cały czas miksując dodaj olej, wodę, mieszankę.

3. Do otrzymanej masy dodaj proporcjami piane z białek i połącz delikatnie mieszając łyżką.

4. Przelej masę do foremki 25 x 11 cm wyłożonej papierem do pieczenia.

5. Foremkę umieść w piekarniku nagrzanym do 170°C, piecz (bez teromoobiegu) przez około 55 min, po czym wyjmij z foremki. Wystudzone ciasto posyp cukrem pudrem lub udekoruj lukrem sporządzonym z soku wyciśniętego z ½cytryny oraz 90 g cukru pudru. Przechowuj pod przykryciem.

Muffinki: przygotowane ciasto rozdziel do 15 papilotek, piecz 26 min w temperaturze 170°C.

 

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium